Hoe beschermt u uw gegevens?

drie zakenman werken en bespreken van zaken samen in een vergadering - gegevens stockfoto's en -beelden

Er is een goede kans dat het volgende slachtoffer van een datalek uw bedrijf is. Hoewel bedrijven die hun diensten aanbieden om digitale producten te maken een "voorsprong" moeten hebben op bedreigingen voor hun bedrijf, beschikken veel bedrijven nog steeds niet over de juiste IT-beveiligingsmaatregelen.

Volgens een recent rapport van het Amerikaanse ministerie van Handel worden door het blootleggen van persoonlijke informatie over miljoenen loon- of uitkeringszaken bijna 22 miljoen creditcardrekeningen blootgelegd. 24% van de gevallen van persoonlijke identiteitsfraude houdt verband met het Amerikaanse Federal Employee Benefits Program (FEUP). Deze cijfers zullen naar verwachting stijgen naarmate er meer worden ontdekt via audits en door de exploitatie van nieuwe IT-beveiligingstechnologieën.

Elk bedrijf dat computernetwerken gebruikt, loopt het risico te worden misbruikt door cybercriminelen. Ontevreden werknemers of insiders kunnen gemakkelijk toegang krijgen tot gevoelige gegevens, die kunnen worden gebruikt om identiteiten te stelen of de computerbeveiliging te compromitteren.

U kunt dit niet voorkomen, maar u kunt wel maatregelen nemen om dit te voorkomen. Dit omvat:

Technologie die compromittering van computerbeveiliging voorkomt omvat:

Er zijn een aantal methoden die kunnen worden gebruikt om ervoor te zorgen dat uw computerbeveiliging zo goed is als het zou moeten zijn. Het wegnemen van de bovengenoemde kwetsbaarheden zal uw bedrijf een aanzienlijke mate van veiligheid bieden.

Fysieke beveiliging omvat beveiligingsapparatuur die uw informatie veilig houdt op een manier die voorkomt dat deze wordt gestolen, gebruikt of gecorrumpeerd. Bedrijven worden beschermd door fysieke beveiligingen, zoals:

Dit omvat beveiligingen, technologieën en fysieke structuren die worden gebruikt om alles te beschermen, van de integriteit van gegevens tot de vernietiging ervan. En omdat fysieke beveiliging zo belangrijk is, is het de moeite waard om erin te investeren. Een goede risicobeoordeling van uw potentiële bouwmuren, die in het vorige punt aan het licht kwam, kan helpen bepalen welke fysieke beveiligingen nodig zijn.

Informatiebeveiliging houdt zich vooral bezig met het verwijderen van ongewenste gegevens van computers. Gegevensvernietiging is van essentieel belang omdat dit helpt de risico's te bepalen van het hebben van ongewenste gegevens in uw computer. De term gegevensvernietiging verwijst naar de permanente vernietiging van informatiebestanden.

Aangezien het verlies van een computer het verlies van duizenden dollars kan betekenen, is het belangrijk om alle informatie die van vertrouwelijke aard is, te bewaren. De meeste bedrijven geven onbeperkt informatie over de manier waarop gegevens moeten worden vernietigd en kunnen u daarbij helpen.

En natuurlijk is er ook nog de kwestie van het beschermen van werknemers tegen het onbewust openen van e-mails die gegevens bevatten die schadelijk zijn voor hun werkomgeving.

Ga er nooit van uit dat een e-mail veilig is. Ga er nooit van uit dat een e-mail van een bekende komt en open nooit iets zonder eerst uw netwerkbeheerder te raadplegen.

Helaas is dit het punt waar de meeste mensen een grote fout maken. Ze gaan ervan uit dat omdat de e-mail een bepaalde taal gebruikt, of het FE MySpace gebruikt, of ze een website bezoeken met Internet Explorer, ze veilig zijn.

Natuurlijk, je kunt het mis hebben. Maar waarom niet voor eens en voor altijd een gokje wagen en ervoor zorgen dat uw gegevens veilig zijn voor de tijd die u nodig hebt om veilig te zijn?