Hoe is de GSM gerepareerd?

Gsm reparatie bergen op zoom

Mobiele telefoons zijn kleine computers, maar ze zijn ook kwetsbaar. Laten vallen en andere ongelukken kunnen het scherm breken of zelfs de interne onderdelen beschadigen, waardoor u gedwongen bent de telefoon te repareren in plaats van een nieuwe te kopen. Mobiele telefoonreparatie is essentieel om uw telefoon te laten werken, maar het kan duur zijn. In 2017 varieerden de kosten van mobiele telefoonreparatie bijvoorbeeld van $ 20 tot $ 90 per uur, afhankelijk van de geleverde dienst.

Gebruik uw mobiele telefoon garantie

Elke provider, behalve Verizon Wireless (die telefoons repareert uit beleefdheid), verwacht dat u betaalt voor reparaties. Carriers bieden een garantie, maar alleen als u een erkende reparateur gebruikt. Gebruik maken van uw garantie om een gebroken scherm te repareren kan $ 0 kosten; dezelfde reparatie gedaan bij een reparatiewerkplaats kan $ 100 of meer kosten. Zorg ervoor dat u de garantievoorwaarden van uw provider leest, zodat u de exacte dekkingsvoorwaarden kent.

Breng uw telefoon naar een reparatiewerkplaats.

Dit is uw laatste optie voor het repareren van een beschadigde gsm. Reparatiewerkplaatsen kunnen duur zijn, maar sommige reparatiediensten (waaronder Apple) bieden inruilprogramma’s waarmee je je beschadigde telefoon kunt inruilen voor een nieuwe met korting. Anderen (zoals Samsung en AT&T) bieden reparatiediensten tegen een vergoeding. Als u uw telefoon naar een reparatiewerkplaats brengt, kunt u een betere reparatie krijgen dan u zelf kunt doen. Reparateurs gebruiken gespecialiseerd gereedschap en onderdelen waarmee ze op plaatsen kunnen komen waar u niet bij kunt, en ze gebruiken de juiste reinigingstechnieken om te voorkomen dat andere onderdelen tijdens het proces worden beschadigd. U weet echter niet of de reparatiewerkplaats uw telefoon zal beschadigen. Reparateurs zijn snel, maar ze hebben ook veel klanten en behandelen uw telefoon niet altijd even zorgvuldig als u dat zou doen.