E-mailadres

Sinds ik ben overgestapt van een traditionele inbelmodem en internet als mijn enige verbinding gebruik, heeft mijn bedrijf geen malware-incidenten meer gehad. Bovendien was het netwerk veiliger dan mijn vorige kleine bedrijf.

SCYL is opgericht om de groeiende dreiging van spam aan te pakken. Spam is een echte bedreiging, gecombineerd met netwerklatentie om ongevraagde e-mails af te leveren die niet kunnen worden beantwoord en die in de spammappen van de overtreders terechtkomen. Spam kan uw e-mailadres ook gebruiken om virussen op uw computer te bezorgen, die de veiligheid van uw computer en/of netwerk kunnen aantasten.

Een methode die spamtrojaanse paarden gebruiken om uw computer te infecteren, is door uw e-mailadres te gebruiken als een manier om slachtoffers te vinden. Spammers verzamelen (begraven) eenvoudig uw e-mailadres in een met spam geteisterd e-mailforum en vragen de ontvangers om het bericht naar u door te sturen. Van daaruit gaat het naar de rest van de e-mailadressen van de spammer en van daaruit naar je inbox.

Naast uw hoofd-e-mailadres moet u voor deze spamming ook een "wegwerp-e-mailadres" gebruiken. Dit adres kan een lanceerplatform worden voor spammers die op zoek zijn naar uw e-mailadres om te gebruiken en ook om uw spam naar anderen te verzenden, overal op internet.

Spammers kunnen een e-mailadres gebruiken om contact op te nemen met hun slachtoffers. Ze gebruiken gewoon een e-mailadres als pseudoniem (hetzelfde pseudoniem dat wordt gebruikt door de redacteur van de krant). Spammers verzamelen vaak lijsten met mogelijke slachtoffers van online bronnen, zoals online bronnen met lijsten met sites voor volwassenen, advertenties op sites voor volwassenen en zelfs snail mail.

Als u op de lijst met mogelijke slachtoffers staat, kunt u een onwillige prooi van spammers worden. In het volgende artikel zullen we het hebben over hoe u uw e-mailadres kunt beschermen tegen spammers.