Chiropractische Behandeling

Gratis stockfoto met aromatisch, behandeling, essentiële olie
1. Wat is reflexintegratie?
Reflexintegratie is een proces om het zenuwstelsel opnieuw te leren kennen. Het is een neurologisch proces dat een kind helpt zijn lichaam te lokaliseren en alle aspecten ervan samen te brengen. Door de wisselwerking met zijn omgeving ontwikkelt en verandert ons lichaam, net zoals de psychologische processen worden ontwikkeld.
Door zich te concentreren op zelfwerkzaamheid, beginnen pasgeborenen een neurologisch proces dat een integraal deel van hun leven wordt. Belangrijk is dat je als volwassene op elk moment en op elke plaats aan dit proces kunt deelnemen.
Het belang van reflexintegratie voor ons
Als zuigeling gebruiken we onze spieren niet meer; in plaats daarvan gebruikt uw lichaam uw reflexen om uw gewrichten en organen te bewegen. Door reflexacties wordt ons lichaam meer gecoördineerd en krachtiger. Door reflexen alleen oefent de zwaartekracht geen invloed uit op ons lichaam. En de aantrekkingskracht van de zwaartekracht is de minst belangrijke component in gezondheid, zoals onderzoek heeft aangetoond. Andere belangrijke factoren in gezondheid betreffen onze interactie met omgevingskrachten, ons vermogen om nieuwe paden te ontwikkelen, en onze ontwikkeling van kindertijd tot puberteit.
Door uw reflexen te ontwikkelen en te beheersen, kunt u degeneratieve processen die met veroudering gepaard gaan uitstellen zonder invasieve body pads of steroïden te hoeven gebruiken.
Door de tijd te nemen om de gebrekkige reflexen van uw lichaam te corrigeren, kunt u Layett’s neuroma voorkomen, een aandoening die zo frustrerend en invaliderend is. layett’s neuroma is een goedaardige tumor die zich ontwikkelt in de bekleding van de hersenen en die de stroom van zenuwimpulsen belemmert. Dit kan leiden tot braken, geluiden, kwijlen, spasmen in het lichaam en constipatie voordat de patiënt zelfs maar weet wat het is of waar het vandaan komt. Er is nog geen genezing voor layett’s neuroma, maar het kan effectief worden beheerd met chiropractische behandeling.
Hoe werkt chiropractische zorg?
Chiropractie is een holistische benadering om de neuromusculoskeletale gezondheid te bevorderen. Door de spinale manipulatietechnieken van chiropractie, wordt druk uitgeoefend op de verkeerd uitgelijnde gewrichten waardoor de effecten van de zwaartekracht worden omgekeerd en de mobiliteit toeneemt.Denken aan beweging voordat je eet is een zeer eenvoudige maar effectieve techniek om layett’s neuroma te voorkomen. Dit is eenvoudig omdat wanneer u slikt, u uw hoofd beweegt en tegelijkertijd de reflexpunten van uw wervelkolom terugduwt, vergelijkbaar met wat er gebeurt wanneer u niet meer rechtop staat en u uw ruggenmerg rekt, trekt of drukt (dit is het equivalent van strekken).
Bij het neuroma van Layett is de zenuwwortel in het gezicht geïrriteerd en zal de patiënt knallende geluiden horen. Over het algemeen zijn de poppende geluiden het geluid van gewrichten die uit hun normale positie zijn gegleden. Als men zich realiseert dat de popping het gevolg is van druk op de zenuwen, kan chiropractische behandeling voor aanpassing zeer nuttig zijn bij het verminderen of elimineren van popping-geluiden (het is bekend dat 35% van alle popping-geluiden permanent worden geëlimineerd). Deze druk kan worden toegepast om de druk rond het ontstoken gebied te verminderen, te ontspannen of zelfs te verwijderen. Bij layett’s neuroma zullen popping geluiden optreden, zelfs wanneer de patiënt in rust is. Chiropractische aanpassingen kunnen worden toegepast om deze knallende geluiden te verminderen of te elimineren. Bij het neuroma van Layett zal de patiënt meer gevoelloosheid en tintelingen hebben of zelfs scherpe stekende pijnen. Een goede klinische evaluatie moet eerst worden voltooid voordat een chiropractische aanpassing geschikt wordt geacht.
Wat gebeurt er als een chiropractische behandeling niet succesvol is bij de behandeling van deze aandoening?
Chiropractische behandeling is geen genezing voor deze aandoening en dat kan ook niet worden verwacht. Om het gewenste klinische resultaat te bereiken, moet deze behandelmethode goed worden uitgevoerd en moet het succespercentage minstens 60% zijn. Om het risico op mislukking van deze behandeling te verkleinen, moet een chiropractisch expert een juiste diagnose stellen en de patiënt grondig evalueren voordat de diagnose wordt afgerond. Samen met de diagnostische beoordeling moet ook een volledige medische geschiedenis worden gesynchroniseerd met het chiropractische behandelplan om volledig te kunnen beoordelen op risico’s, complicaties en eventuele andere speciale overwegingen. Wanneer de patiënt aan alle bovenstaande criteria voldoet, kan de juiste chiropractische behandeling worden aanbevolen en gestart.